by Fleur Meijer, columnist Viva on December 8th, 2017

...als je al jong begint met spuiten, waar houdt het dan op? Ik hoef alleen maar aan die lamineervoorhoofden te denken om te weten dat botox en fillers duidelijk verslavend werken.
Maar hoe komt dat? En wat is de rol van de arts daarin? Op zoek naar antwoorden stuit ik op de site van Lara Cajko. Ze heeft een eigen kliniek, Allure, is cosmetisch arts én afgestudeerd psycholoog. Een interessante combinatie. Ik bel haar, en mijn vermoeden klopt: ze heeft een duidelijke visie op haar vak.

Ten eerste: ja, ze vindt dat er zorgelijke dingen aan de hand zijn.
‘Ik maak me vooral zorgen over hoe makkelijk sommige collega’s hun patiënten inspuiten, en hoe makkelijk de patiënten zich ook laten inspuiten’, zegt ze.
‘Mensen laten zich verleiden door goedkope groupondeals, maar je krijgt waar je voor betaalt. Botox is gruwelijk duur: als het zo weinig kost is het lopendebandwerk. Dan zal de behandelaar geen tijd hebben voor een intakegesprek, want de volgende staat alweer te wachten.’
Daar komt nog eens bij dat zeker fillers niet allemaal even veilig zijn. Botox wel, verzekert Lara. ‘Botox is uitvoerig onderzocht, het staat op de geneesmiddelenlijst. Fillers zijn een ander verhaal: zij kennen een ander registratieproces en hebben soms toevoegingen die weer gevoelige reacties, ontstekingen of harde plekken kunnen veroorzaken. Geloof me, dat wil je echt niet.’

Lara doet zelf altijd eerst een intakegesprek van drie kwartier.
‘Dat is eigenlijk al een soort selectie aan de poort. Ik wil weten wat je voorgeschiedenis is, waarom je hier zit, wat er speelt in je leven. Er zit vaak zoveel meer achter een zin als ‘mijn lippen zijn te smal.’ Als blijkt dat er bijvoorbeeld sterke minderwaardigheidsgevoelens achter schuilen, dan doe ik het niet. Anders zal ik ze overtuigen eerst andere hulp te zoeken.’

Heel commercieel is haar aanpak niet, geeft ze toe. ‘Maar ik zou het vreselijk vinden als het belang van mijn patiënten niet voorop zou staan. We hebben ook een ethische taak. Vaak verwachten mensen te veel van botox en fillers. Ze hebben een beeld in hun hoofd dat hen echt niet mooier maakt. Het is mijn taak als arts die verwachtingen af te remmen en bij te sturen. Om ze te beschermen tegen die glijdende schaal. Het mooie is: uiteindelijk worden we het bijna altijd eens.’

by Lara Cajko on July 1st, 2017

Helaas zie ik steeds vaker vrouwen op consult die jaren geleden behandeld zijn met een permanente filler. Dikwijls bij een gerenomeerde kliniek of door een plastisch chirurg.
Deze vrouwen kan ik niet behandelen met een filler of met Botox omdat er een verhoogde risico op complicaties is; de voorspelbaarheid van het effect is veranderd.

Het gesprek is moeilijk en ik merk dat de vrouwen teleurgesteld zijn, soms boos maar vooral verontwaardigd zijn en veel vragen hebben: "hoe kan het nou zijn dat dr. ... mij behandeld heeft daarmee?" "wat kan ik nu doen?" "mag ik ooit nog een behandeling ondergaan?"
In principe wordt behandeling met injectables afgeraden omdat de risico op complicaties stijgt.

Mocht u vragen hierover hebben neem contact op met ons. Ik neem graag de tijd om de gevolgen voor u te bespreken. 

by Lara Cajko on June 1st, 2017

injectables, fillers, botox, behandeling, rotterdam
Het is belangrijk wanneer u zich laat informeren over esthetische behandelingen, dat u ook vraagt naar de producten die gebruikt worden. Er is veel op de markt maar er zijn maar enkele producten die uitvoerig onderzocht zijn.

Bij Allure kiezen we uitsluitend voor producten die uitvoerig getest zijn met de beste veiligheid en effectiviteit.

Klik hier voor vragen die u kunt stellen bij u volgende bezoek. 


by Lara Cajko on June 1st, 2017

rimpels, anti-ageing, botox, injectables, rotterdam
De belangrijkste oorzaak van vroegtijdige rimpelvorming en pigmentvlekken is blootstelling aan zonlicht. Zonlicht versnelt sterk het natuurlijke verouderingsproces door het bindweefsel van de huid - de collageen en elastine vezels- die in de diepere laag van de huid liggen af te breken. Zonder het ondersteunende bindweefsel verliest de huid zijn kracht en flexibiliteit.

Zorg daarom voor dagelijks gebruik van een zonnebrand crème met factor 30 of hoger met bescherming tegen UVA en UVB.
Lees meer hierover in de brochures Verstandig Zonnen en Huidkanker van KWF Kankerbestrijding.

by Lara Cajko on July 17th, 2014

fillers, injectables, behandeling, gebieden

by Lara Cajko on December 26th, 2013


by Lara Cajko on March 11th, 2013

Er is een patiënteninformatie folder beschikbaar: Behandelingen met Fillers.

Het bevat informatie over het verloop van een behandeling met hyaluronzuur: een filler dat gebruikt wordt om
  • rimpels te verzachten,
  • volume verlies te herstellen en
  • de huid te hydrateren zoals bij de decollete.

by Lara Renkema on October 14th, 2012

Injectable clinic pages now in English!

botox, injectables, kliniek, rotterdam, behandeling
We are pleased to announce that Allure- anti-ageing clinic using minimally invasive and safe injectables such as Botox and biodegradable hyaluronic fillers: Restylane and Juvederm- is now also online in English.

We hope that this will facilitate education in medical aesthetics and provide extra service to the expat community in the greater Rotterdam area.

Allure is Dr. Lara Renkema's private clinic. She is American,a board certified physician and psychologist.

by Lara Renkema on October 3rd, 2012

Er is een patiënteninformatie folder beschikbaar: Behandelingen met Botox.

Het bevat informatie over het verloop van een behandeling met botox zoals: 
  • frons
  • lachrimpels
  • voorhoofdsrimpels
  • hyperhidrosis (overmatig transpireren)
  • tandenknarsen
  • chronisch hoofdpijn
  • gummy smile

by Lara Cajko on September 4th, 2012

botox behandeling rotterdam injectables
Vanaf 1 november 2012 worden er strengere eisen aan het bleken van tanden gebonden. Er mag alleen nog in tandartspraktijken worden gebleekt met producten die maximaal 6 procent waterstofperoxide bevatten en producten verkrijgbaar in de drogist of internet mogen maximaal 0,1 procent waterstofperoxide bevatten. 

Volgens een rapport van de Europese Scientific Committee on Consumer Safety zijn er geen risico's bij een waterstofperoxide gehalte lager dan 6%.

In het buitenland zoals in Duitsland en Spanje zijn producten vrij verkrijgbaar die werkzame concentraties bleekmiddel bevatten dikwijls in de vorm van carbamideperoxide. Carbamideperoxide is een gel dat in waterstofperoxide verandert wanneer het in contact komt met water en is ongeveer een-derde zo sterk als waterstofperoxide.

Een goede regiem is 1 maal daags poetsen met carbamideperoxide 25% voor 2 minuten en vervolgens spoelen met een fluoride mondwater. Het beste is om dit ’s avonds te doen om het glazuur te laten herstellen door het eigen speeksel.

by Lara Cajko on August 1st, 2012

botox, fillers, behandeling, rotterdam, kliniek, fillers
Door het lichaamseigen hyaluronzuur vlak onder de huid te injecteren, herstelt de vochtbalans en verbetert het de structuur, stevigheid en elasticiteit van de huid. Het wordt gebruikt om de kwaliteit van de gezichtshuid te verbeteren, maar ook om blootliggende en gevoelige huid, zoals de hals, het decolleté en de handen te verbeteren.

by Lara Cajko on June 14th, 2012

Volg Allure

botox, kliniek, rotterdam
botox, kliniek, rotterdam
en op YouTube

by Lara Cajko on March 3rd, 2012

injectables, rimpels, behandeling, botox, rotterdam
Door gebruik van een huidcrème kunnen fijne lijntjes rondom de mond en ogen verminderen.

Effectieve crèmes bevatten: retinolzuur, hydroxyzuren zoals salicylsuur en fruitzuren, coenzyme-Q, koper en/of kinetine. Echter, de hoeveelheid en de manier van verpakking bepalen de werkzaamheid.

Tretinoinecrème is een sterkere retinolzuur die in de VS geregistreerd is als geneesmiddel voor de behandeling van rimpels en verevent pigmentvlekken. Tretinoinecrème is op recept verkrijgbaar.

Crèmes die retinolzuur of hydroxyzuren bevatten kunnen het huid gevoeliger maken voor zonneschade. Gebruik daarom ook zonnebrand crème.