Tanden bleken op een veilige manier
by Lara Cajko on September 4th, 2012

botox behandeling rotterdam injectables
Vanaf 1 november 2012 worden er strengere eisen aan het bleken van tanden gebonden. Er mag alleen nog in tandartspraktijken worden gebleekt met producten die maximaal 6 procent waterstofperoxide bevatten en producten verkrijgbaar in de drogist of internet mogen maximaal 0,1 procent waterstofperoxide bevatten. 

Volgens een rapport van de Europese Scientific Committee on Consumer Safety zijn er geen risico's bij een waterstofperoxide gehalte lager dan 6%.

In het buitenland zoals in Duitsland en Spanje zijn producten vrij verkrijgbaar die werkzame concentraties bleekmiddel bevatten dikwijls in de vorm van carbamideperoxide. Carbamideperoxide is een gel dat in waterstofperoxide verandert wanneer het in contact komt met water en is ongeveer een-derde zo sterk als waterstofperoxide.

Een goede regiem is 1 maal daags poetsen met carbamideperoxide 25% voor 2 minuten en vervolgens spoelen met een fluoride mondwater. Het beste is om dit ’s avonds te doen om het glazuur te laten herstellen door het eigen speeksel.


Posted in not categorized    Tagged with no tags


0 Comments

Leave a Comment