praktijk Lara Cajko

medisch cosmetische behandelingen:

Botox®

Botox® kan gebruikt worden om rimpels te verzachten zoals de:
  • frons
  • lachrimpels
  • voorhoofdsrimpels
Ook kan een behandeling onderstaand tijdelijk verhelpen:
  • hyperhidrosis (overmatig transpireren)
  • tandenknarsen
  • chronisch hoofdpijn
  • gummy smile
Botox® (botulinetoxine) is een geneesmiddel die de spieren ontspant. Oorspronkelijk werd dit medicijn vooral gebruikt in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten ontspannen. Sinds ongeveer 30 jaar wordt Botox® gebruikt voor cosmetische doeleinden.
Er worden per behandeling zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. De huid kan na de behandeling gedurende 1 a 2 uur een beetje rood worden en zwellen. Na de behandeling, die circa vijf tot tien minuten duurt, kunt u meteen naar huis.
Het effect is na een paar dagen zichtbaar, na twee weken optimaal en na drie tot vier maanden uitgewerkt. Botox blijft bij herhaling meestal langer effectief.

De echte Botox®

niet-permanente fillers

Fillers worden gebruikt waar rimpels zichtbaar blijven als het gezicht ontspannen is en wanneer er sprake is van volumeverlies. Bijvoorbeeld het corrigeren van oppervlakkige lijntjes rond de mond, op het voorhoofd, kraaienpootjes en de wangen en het accentueren van de lipcontour. De werkzame stof in een filler, hualuronzuur, herstelt de vochtbalans en verbetert de structuur, stevigheid en elasticiteit van de huid. Het wordt gebruikt om de kwaliteit van de gezichtshuid te verbeteren, maar ook om blootliggende en gevoelige huid, zoals de hals, het decollete en de handen te verbeteren.
De behandeling is snel en gemakkelijk en duurt meestal 15 tot 20 minuten. Het is verijwel pijnloos en u bent daarna weer toonbaar. U mag verwachten dat de resultaten tot 6-9 maanden na de behandeling zichtbaar blijven.